Вход

Опасна измама - германски фармацевт разреждал лекарства за рак (видео)

лекарстваВ град Есен в Германия започна процес срещу фармацевт, разреждал лекарства за рак. Случаят е един от най-големите медицински скандали в Германия от последните десетилетия, съобщават от БНТ. Обвиняемият е Петер Ес - фармацевт на 47 години от Есен, пълното име засега по закона не се разкрива. В аптеката си в Ботроп той е приготвял лекарства за рак, като си е спестявал активните вещества, а от осигурителните компании е прибирал парите като за истински.
Хиляди пациенти миналата година остават в шок, когато научават за разредените животоспасяващи медикаменти. Щетите за здравната система са огромни. От година фармацевтът е в ареста. Обвинен е в нарушаване на закона за медицинските продукти, опит за нанасяне на телесна повреда и измама. Адвокатите на засегнатите говорят за опит за убийство от алчност.

„Не знаем кой е получил лекарството с активната съставка, кой с много малко от нея и кой с може би никаква“, обяснява прокурорът Анете Милк.
„Много сме възмутени от факта, че той мълчи, не казва нищо за стореното и не помага да се изясни дали засегнатите са получили предписания медикамент, или не“, заяви ищецът Карина Лишенхаген.
Ако бъде признат за виновен, фармацевтът ще получи до десет години затвор и забрана да упражнява професията. Той е доставял в болници и частни клиники в няколко провинции, още пациенти тепърва ще разбират, че са станали жертва на опасната измама.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекарства онкология ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»