Вход

Бивш здравен министър: Хубаво е, че новият министър има програма, сега остава да я видим (видео)

АндрееваД-р Таня Андреева, министър на здравеопазването в кабинета „Орешарски”, коментира пред bTV първата рокада в кабинета „Борисов 3”. Както и в предишните правителства на Бойко Борисов още в началото на мандата беше сменен министърът на здравеопазването и поста пое финансистът Кирил Ананиев.
„Познавам г-н Ананиев, работила съм с него. Не ме притеснява, че не е лекар. Направи ми добро впечатление, че има програма, сега остава да я видим”, каза д-р Андреева.

Според нея има три най-спешни неща, с които трябва да се заеме новият здравен министър – спешната помощ и усвояването на парите, отпуснати от Брюксел, въвеждане на елекронното здравеопазване и промяна в структурата и финансирането на болничната помощ.
Д-р Делян Георгиев, началник на смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в София също смята, че не е проблем, че министърът не е лекар.
„Важни са резултатите”, уточни лекарят.
През седмицата си отиде една от емблемите на спешната помощ у нас – д-р Красимир Йорданов, а в негова памет линейки в цялата страна включиха сирените си.
„Загубата е голяма за нас – той ни научи да обичаме работата си, да обичаме хората, да бъдем добри лекари”, коментира д-р Георгиев.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като МЗ ЦСМП ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»