Спешна вътрешна проверка на здравната каса (видео)

Заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева съобщи след извънредното заседание на Надзора заради разрастващия се скандал с дълговете към чужди каси, че са възложили спешна вътрешна проверка на Националната здравноосигурителна каса. „Числата, посочени в прессъобщението на НЗОК, което беше изнесено днес, не са верни...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Един оперирал на сляпо, друг п…

Пациент на средна възраст получава силна болка в кръста след вдигане на тежест. Появява се слабост и затруднения в движението. пациентът постъпва по спешност в областна болница. Извършена е операция...

Приеха промени в Закона за лек…

С 96 гласа "за" парламентът прие на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предложените от правителството изменения въвеждат мерки за наблюдение на лекарствените продукти, включени...

7-часова операция за отстраняв…

Мозъчен тумор с тегло 1,87 кг. успяха да отстранят след 7-часова операция индийски хирурзи. Интервенцията е спасила зрението на 31-годишен мъж, информират от БГНЕС. Неврохирургът Тримутри Надкарни обясни, че по...

Кирил Ананиев даде клетва като здравен министър

k.ananiewАнаниев беше избран със 121 гласа "за" от общо 206 гласували. "Против“ бяха 85 депутати - от БСП и ДПС, "въздържал се“ нямаше. 
След клетвата Ананиев благодари на народните представители, които го подкрепиха и обеща да работи с всички парламентарни групи, с гражданското общество и със съсловните организации. Той каза, че има цялостен план. Ананиев покани специалисти, включително от университетите и бившите министри, в консултативен съвет."
Кирил Ананиев е роден през 1955 г. в София. Завършва специалност „Финанси и кредит“ във ВИИ Карл Маркс в София през 1980 г.

Започва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи".
Бил е заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г., а от 27.01.2017 г. до 03.05.2017 г. - служебен министър на финансите. 
Бил е екретар по финансова политика на президента Георги Първанов и съветник към политическия кабинет на министър-председателя Пламен Орешарски.
Работил е  и като завеждащ финансово-административната служба в Постоянното представителство на Република България в ООН в Женева, Швейцария.
Името на Ананиев нашумя през 2012 година, по повод проверка на Сметната палата, при която се разбра, че заместникът на Пламен Орешарски в кабинета на Тройната коалиция е получил за 4 години от участие в бордове 540 000 лева. Ананиев не отрече, че сумата е такава и не изрази съмнение в коректността на колегите си от Сметната палата.  Той се оправда, че сам не е пожелал да влезе в толкова много бордове – по думите му е участвал в десетина борда. Ананиев заяви, че "Всички получени възнаграждения са дарени и дадени за подпомагане. За съжаление не мога да докажа всичко с документи, но колегите ми от МФ знаят. Помогнах на 10-годишно момиченце, което имаше нужда от операция на черен дроб. Давал съм на майки, които ровят в кофите с боклук, и то не левче, а по 50 лева", обясни той, подчертавайки, че е извършил благотворителните дела далеч преди актуалните скандали с бонусите.
В момента Ананиев е Председател на НС на НЗОК и заемаше тази длъжност от дълги години с малки прекъсвания – веднъж поради разрив с бившия здравен министър Москов и втори път за времето, когато беше служебен здравен министър. Той е вносител на предложенията за мораториум въру новите лекарства и новите дейности в болниците в закона за бюджет на НЗОК за 2018 година. Смята се, че лимитите на болниците и забраната за сключване на договори с нови болници а една година, също са негови идеи.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Облачно

7°C

София

Облачно

Влажност: 73%

Вятър: 22.53 km/h

 • Облачно
  23 Фев 2018 8°C 2°C
 • Облачно
  24 Фев 2018 7°C 2°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»