Вход

Троева: Ананиев ще се справи, парите са завишени

troevaРаботила съм с Кирил Ананиев и мисля, че с тази номинация би следвало здравеопазването да бъде излекувано. Вярвам на този човек и си мисля, че той ще въведе ред, поне във финансирането на системата, защото в тази сфера винаги недостигат пари. Бюджетът на касата е петкратно завишен в момента". Това каза бившият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева в студиото на "България сутрин".
Тя подчерта, че номинацията за нов здравен министър е добра стъпка от страна на управляващите и не е верен фактът, че здравеопазването е сферата, от която се краде най-много. Очаква се кандидатурата на новия здравен министър Кирил Ананиев да бъде гласувана на днешното заседание на парламента.

Според нея темата за проблемите във Фонда се е дискутирала доста и няма какво да се добави.
"Във Фонда има един подзаконов нормативен акт, в който има много неща, които трябва да бъдат променени. Точно това пречи на тази институция да си върши работата нормално", коментира още тя пред Bulgaria ON AIR.
По думите ѝ много родители на болни деца предпочитат да открият дарителска сметка, отколкото да разчитат на съдействието на Фонда за лечение на деца, а това недоверие е неоснователно.
"Темата за моето уволнение е преекспонирана. Документите са предадени в съответните институции и предстои да се реши кой е виновен. Тогава детето стоя три седмици, чакайки трансплантация", отбеляза още д-р Троева.
Цялото интервю във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като МЗ ЦФЛД НЗОК ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»