Вход

17 медицински сестри не достигат и в Клиниката по детска кардиология

доц. КъневаВ Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница не достигат повече от 17 медицински сестри. За кадровия проблем съобщи пред БНР директорът на отделението доц. Анна Кънева.
„Те напускат, отиват в частни лечебни заведения. В „Детска реанимация“ не достигат повече от 10 сестри, а в отделението по детска кардиология – 7 или 8”, предупреди доц. Кънева.
В същото време лекари от клиниката, съвместно с европейски специалисти по детска кардиология, извършиха иновативни операции на пет новородени със сърдечни малформации. Детският кардиолог проф. Шрирам извърши две сложни операции – на новородено и на 6-месечно бебе.

„Основната полза е, че това може да се прилага при силно недоносени бебета - около 1 килограм и нещо, при които поставянето на стенд може да отложи операцията до 5-6 месеца, защото при деца под 2 килограма хирурзите не се наемат да оперират”, обясниха специалистите от Клиниката по детска кардиология.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като медицински сестри

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»