Вход

Депутат от БСП не харесва бюджета на НЗОК

mihajlovДепутатът от БСП проф. Георги Михайлов разкритикува политиката в здравеопазването и по-специално гласувания днес на първо четене в НС бюджет на НЗОК. "Бюджетът на НЗОК е сериозен проблем. Той отразява политиките в областта на здравеопазването, които не търпят никаква промяна, независимо от сериозните дискусии, които бяха поставени от БСП", заяви Михайлов пред Bulgaria ON AIR. Той бе категоричен, че няма нищо ново във философията за здравеопазването и по думите му по-голямо количество средства отива в стара философия. "Най-голямата част отива за болнична помощ.

На пръв поглед това би могло да бъде добре, но със старата философия на финансиране на здравната система не можем да очакваме по-добър резултат", настоя гостът в предаването "Денят ON AIR". Тази своя теза проф. Михайлов подкрепи с наличието на болници, които са търговски дружества и по думите му разгромения феномен в лицето на клиничните пътеки. "Структурата на клиничните пътеки не отговаря на диагностиката и лечението на каквито и да било заболявания. Най-големите болници с най-големи технически възможности са най-задлъжнели. Здравната каса не притежава аналитичен отдел, който да проследи къде отива това финансиране на клиничните пътеки", обясни социалистът. "В момента съставяме рамката на бюджета на НЗОК, а месеци по-късно започват преговорите и се подписа национален рамков договор. Би трябвало тези две събития да бъдат синхронизирани и се надяваме, че тази дискусия трябва да започне още сега", допълни проф. Михайлов. Народният представител от БСП посочи, че е твърде некоректно да се правят определения на възможностите на Кирил Ананиев, който е считан за следващия здравен министър.  "Смятаме, че необходимо Касата да бъде управлявана в тясно сътрудничество между медицински специалисти и икономисти", заключи проф. Михайлов. Цялото интервю вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като НЗОК ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»