Вход

БЛС с "Надежда" срещу агресията (видео)

1В „Пирогов” днес беше представен музикалният видеосингъл „Надежда" на Владимир Ампов – Графа, с който БЛС призовава обществото да не се поддава на агресията. Песента е създадена от Графа специално за Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева, съобщават от спешната болница. Името, което авторите избират е „Надежда” и то не е случайно. Идеята е, че с повече доброта, с повече човечност и толерантност един към друг можем да постигнем много повече, отколкото с лоша дума и с юмручни удари.

„Българският лекарски съюз стартира кампанията #ПребориГнева не само с идеята да защити съсловието, но и да предпази от агресията цялото общество. Насилието във всичките му форми не носи решения. Всички сме потърпевши от това уродливо поведение и е крайно време да извикаме: „Ей, хора, спрете!", отбеляза председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.
Пред препълнената рапортна зала на хирургичния комплекс, пироговският ортопед д-р Лъчезар Захариев сподели свое неприятно изживяване по време на дежурство миналия октомври.
„Мен ме нападна жена, не особено голяма, с много възпитан и културен вид и изобщо не очаквах, че ще подходи така. Пациентът беше дъщеря ѝ, но жената прецени, че на опашката пред кабинета е чакала прекалено дълго и реши, че като подходи радикално, ще промени нещата. Нахвърли се върху мен, но скъса само туниката на дрехите ми. Всичко се случи по обяд, но по-интересното беше, че до края на деня беше открила мобилния ми номер в интернет и ми се обади, за да ми се извини. Изобщо не се сърдя на тези хора, с тях просто беше станала грешка”, разказа д-р Захариев от Втора клиника по ортопедична травматология на „Пирогов”.
„Агресията не е пътят към успеха", заяви и авторът на песента „Надежда” Владимир Ампов и допълни, че в песента се говори за гнева и омразата, за агресията като цяло и как трябва да се справим с тези негативни емоции.
„Тук обаче говорим и за една велика професия - лекарската. Това са хората, които помагат на другите, това е тяхното призвание и много добре се получи симбиозата между текст и музика, и посланията на кампанията“, каза още той.
Музикалният клип на песента „Надежда“ вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари БЛС пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»