Вход

Владо Плацентата вече твърди, че детето не е негово, не познавал и майката. Отново е задържан (видео)

СтояновВладимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, е задържан отново. Този път повод за ареста му е незаконно притежание на оръжие, стана ясно по bTV. Според адв. Иван Петров, защитник на акушерката Албена Гагова, която Стоянов нападна заради плацентата на новороденото му, той има седем висящи дела и мястото му е в ареста.
Адвокатът обясни, че д-р Гагова вече физически е добре, но продължава да се бори с психическата травма и ходи на работа със страх. Той добави, че тя има 4 ограничителни мерки от районния съд срещу Стоянов - той има забрана да я доближава, да ходи в Шейново, да ходи в района, където тя живее и да контактува с нея.

Петров разкри, че по делото нападателят не само оспорва това, че я е нападнал, но твърди, че въобще не е бил в болницата, детето не било негово и дори не познавал майката.
„Основното, с което не сме съгласни е характерът на телесната повреда. Според една експертиза е лека, която е направена три дни след случило се. Но тя е била в безсъзнание, което значи средна телесна повреда”, коментира той.
По делото е поискано да бъдат разпитани още двама души. Единият от тях е директорът на болницата д-р Румен Велев, който е бил вече разпитван, както и е поискана разпечатка от разговорите му със Стоянов по телефона.
Разликата във вида на телесната повреда е, че при лека наказанието е 1 до 5 години, а при средна от 3 до 10 години. По думите на адвоката, ако д-р Гагова не беше медицинско лице, щеше да се размине по същия начин като шведа Сундберг, който ритна камериерка в Слънчев бряг. Той допълни, че Стоянов дори твърди, че Гагова не е въобще медицинско лице.
Според Петров при добра организация на съда до началото на следващата година трябва делото да бъде финализирано. Той цитира и данни, които показват, че само до юли тази година има 56, д-р Гагова е била 57-а, случая на нападения над лекари, а осъдителните присъди са едва шест.
Вижте подробности във видеото:

Маркирана като лекари пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»