Вход

Бившият здравен министър Евгений Желев е загинал при инцидент

ЖелевБившият здравен министър Евгений Желев е загинал при инцидент в старозагорското село Яздач, информират от 24chasa.bg. Той е бил затиснат от трактор в обедните часове днес. Д-р Желев отишъл на ловната хижа в село Яздач и решил да се погрижи за овощните дръвчета около нея, като изоре терена с трактор. При обстоятелствата, които се изясняват в момента, тежката машина се обърнала и го затиснала. Когато го намерили, той вече бил починал.
Поклонението и погребението ще бъдат в неделя в Стара Загора.
Д-р Желев е бивш министър на здравеопазването (24 април 2008 - 27 юли 2009), бивш кмет на Стара Загора (16 октомври 1999 - 26 ноември 2007), народен представител от „Коалиция за България“ в 41-то народно събрание.

Евгений Желев е роден на 22 юли 1957 г. в Стара Загора. Завършва Висшия медицински институт в Пловдив. Преминава курс по мениджмънт на здравеопазването във Вашингтон, САЩ. Той е завеждал Медицински център в Богомилово, работил е в ОАРИЛ и в отделението по ортопедия и травматология при Обединена районна болница - Стара Загора. От 1995 г. до 1996 г. е работил в клиниката по ортопедия и травматология на университетската болница в Стара Загора.
През 2013 г. става управител на УМБАЛ „Софиямед“ в София, а след това работи там като съветник по здравната политика на групата болници, собственост на "Булфарма".
Бил е член на Управителния съвет на НСОРБ, както и член на Управителния съвет на НЗОК.
Носител е на френския Орден за заслуги – най-високото отличие на Френската република, след Ордена на почетния легион, както и на руския орден "Петър I втора степен" за личен принос и заслуги в укрепването на българо-руските взаимоотношения.

Маркирана като лекари

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»