Вход

Агенти на ДАНС с акция в болници и РЗИ във Враца

ДАНСВчера в две болници във Враца е имало масирано присъствие на агенти на ДАНС, информират от BulNews.bg. По заповед на главния прокурор Сотир Цацаров в града е пристигнал голям екип на специалната служба, които са ровили в документите на МБАЛ „Христо Ботев“ и частната „Вива медика“. Акцията е започнала сутринта по заповед на заместник-директора на ДАНС Недялко Недялков и е продължила до 15 ч., след което агентите си заминали.
Проверка е имало и в Регионалната здравна инспекция, откъдето е иззета документация от 2009 г., свързана с издадените разрешителни за дейност на двете болници. И на трите места са направени копия на документация, въпреки че в здравното министерство разполагат с търсената информация.

За подобна проверка се заговори преди 2 седмици, когато по време на заседание на Комисията по здравеопазване към Народното събрание здравният министър обяви, че врачанската областна болница е ръководена зле, а пациентите са били филтрирани към частни болници, които са на територията на държавното здравно заведение.

Маркирана като болници

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»