Вход

Лекари напомниха за проблемите в навечерието на своя празник (видео)

наградаРайонната лекарска колегия в Пловдив награди най-добрите медици в града и областта на специална церемония. Трима от тях са номинирани за отличието и на национално ниво, съобщават от БНТ. Наградите се присъждат всяка година по случай Деня на българския лекар - 19 октомври.
В навечерието на своя празник лекарите огласиха проблем с липсата на финансиране на новите технологии, които са въведени в общата хирургия. Това налагало болните сами да си купуват различни скъпи консумативи, което в голяма степен не позволява да се практикува модерна хирургия. Неуредиците в клиничните пътеки пък водят до закриване на хирургични отделения в по-малките населени места.

"Истинските лекари на годината са такива колеги, като да речем д-р Станимир Чешмеджиев – завеждащ хирургичното отделение в МБАЛ-Карлово, който остана сам и единствен хирург в целия град и в цялата област, като д-р Дечо Дечев в болницата в Девин, който остана сам и единствен хирург в цялата област", каза проф. Росен Димов.
Заради показването на такива проблеми през годините БНТ 2 също беше удостоена с плакет.
"В годините изпълнителната власт брутално изнасилва медицинската общност и чрез ефира на БНТ 2 сме пропагандирали и лично с Ваша помощ ние постигнахме отмяна на наредбата на надзорния съвет на Касата", заяви д-р Георги Кръстев.
От Лекарския съюз напомниха още, че на 18 юли е внесено предложение до президента за законодателни промени, и ако това не се случи до три месеца, медиците започват подписка за референдум за здравната система.
Вижте повече подробности във видеото:

Маркирана като лекари ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»