Вход

Ваксините с живак носеха риск за децата, като Чернобил

dechД-р Дечо Дечев, директор на болница „Свети Иван Рилски“, от която беше уволнен по времето на здравния министър Петър Москов и после възстановен на поста от служебния министър Илко Семерджиев, гостува в студиото на „Честно казано“ по повод навършването на две години след шумния скандал за детските ваксини с живак, внесени от Турция.
„Според мен тези ваксини са най-големия риск след аварията в Чернобил, пред който е изправен такъв голям контингент от български деца“, категоричен е д-р Дечев.
По отношение на министър Москов, по време на чието управление се разрази скандалът, Дечев заяви, че не може да проумее как човек с такъв морал е възможно да стигне до толкова висок пост в администрацията.

„Съдът отмени почти всички негови наредби, което е показателно за политиката му. Правим опити всичко това „наследство“ от д-р Масков да влязат в разумни параметри. Затова и той ще реагира все по-често срещу нашите действия“, допълни д-р Дечев.
„Вижда се, че той изпада в състояния, които нямат обективно обяснение. От него в рамките на един ден може да чуете две различни обяснения за едно и също нещо“, каза още медикът.
Вижте целия разговор с д-р Дечев, а още теми от „Честно казано“ може да гледате ТУК!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»