Вход

В болницата в Горна Оряховица приели родилка без бебе, оказало се, че го е удушила

ПетковаНовородено почина, след като беше изоставено в багажник на лек автомобил в Горна Оряховица, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново, цитирани от dir.bg. Служители на полицейското управление в Горна Оряховица са предприели разследващи действия, след сигнал от местната болница. Вчера е получен сигналът от болницата в града за приета родилка без бебе. Гинеколозите съобщили, че жената е родила същия ден. Криминалистите са започнали разследване, като малко по-късно пред хранителен магазин е установен съпругът на родилката, а в багажника на семейния автомобил е намерено тялото на новородено момченце. Аутопсията показала, че то е родено живо, а след това е удушено с ръце.

Родилката Венелина Петкова е учителка в Основно училище „Климент Охридски“ в Горна Оряховица. Тя е приета в болницата с обилен кръвоизлив. С пациентката се заела дежурната лекарка д-р Димитринка Димитрова.
„Още при прегледа установих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен и бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията“, коментира д-р Димитрова.
Венелина Петкова е настанена в акушеро-гинекологичното отделение, а пред вратата на болничната стая дежурят полицаи.
Когато криминалистите попитали 34-годишната учителка какво е станало с детето, тя разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а след това е сложило трупа му в чанта, която е в багажника на колата. Предполага се, че е имала намерение да зарови на тайно място безжизненото тяло на момченцето. Учителката твърдяла още, че съпругът ѝ не знае за бебето. Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката казала, че е крила от близките си, че носи дете. И понеже била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.
По случая е започнато досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху бебе във време на раждане или веднага след него. Работата по изясняване на случая продължава. Съпругът на Петкова тепърва ще бъде разпитван. Разпоредени са и множество експертизи.

На снимката е Венелина Петкова и съпругът ѝ Христо Петков (източник - Фейсбук).

Маркирана като пациенти

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»