Вход

Фондът за лечение на деца с окончателно решение за сиамските близнаци

близнациФондът за лечение на деца в чужбина отказа да плати за операция на сиамските близнаци от Сливен. Причината е, че според организацията разделянето на близнаците е "анатомично невъзможно", информират от Bulgaria On Air. Сиамските близнаци Богдан и Янко в момента са в болница "Пирогов". Те се родиха преди година в Сливен. Майка им е 15-годишна ученичка, а бащата - пълнолетен, втори братовчед на майката. Янко е в кома от самото раждане, но за Богдан има шанс, твърдят близките.
Медиците казват, че децата са в тежко състояние, а Фондът за лечение на деца окончателно отказа помощ за тях в чужбина на последното си заседание.

Семейството на Богдан и Янко заявиха, че ще съдят Фонда и Здравното министерство. Според тях държавата се е забавила с лечението, а изчакването е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.
Комисията от медици, която разгледа случая със сиамските близнаци е категорична, че операция за разделянето им е невъзможна, тъй като те имат много общи органи, а костите им са се сраснали. Според лекарите подобно нещо се случва веднъж на 2,5 млн. раждания, а близкородствените връзки са основния проблем за образувалите се мутации.

Маркирана като пациенти ЦФЛД

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»