Вход

Д-р Грозев: Финансови проблеми във Враца, Ловеч, Девин... доминото тръгва

БЛСПредставители на ръководството на Българския лекарски съюз са обсъдили на среща с народни представители от "БСП за България" бюджета за здравеопазване за догодина и състоянието на здравната система в България, информират от БТА. Заместник-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Георги Йорданов от "БСП за България" коментира, че бюджетът за догодина се внася в полунощ и няма да могат да се направят съществени промени. Според него това предопределя много затрудения за българските медици през следващата година.

Колегата му Георги Михайлов каза, че БСП напълно ще подкрепи БЛС в аргументите, които е изложил в своя меморандум за проектобюджет 2018.
„Това, което ни тревожи, е, че до момента не са проведени практически разговори по меморандума на лекарския съюз за остойностяване на труда на медицинските специалисти, за преразглеждане на клиничните пътеки и техните стойности, което би довело до реално структуриране на бюджета“, коментира Михайлов. Той посочи, че с голямо внимание ще следят преговорите между управляващите и БЛС.
Председателят на лекарския съюз Венцислав Грозев каза, че са споделили проблемите в здравния сектор и са срещнали разбиране от представителите на БСП относно финансовата рамка и мотивите към нея.
"Почти всички парламентарни групи изказват подкрепа на становището на БЛС, разбира се, с известни нюанси", посочи той и отбеляза, че исканията на лекарския съюз са разумни.
„Има какво да се мисли и говори за модела на финансиране“, коментира Грозев и допълни, че медицинската услуга у нас в максимална степен е качествена в условията, в които се намираме. Той припомни финансовите проблеми на болниците във Враца, Ловеч, Девин, Стара Загора и предупреди, че доминото тръгва.

Маркирана като БЛС

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»