Вход

Facebook "престрелки" в "Пирогов"

СопотенскиОт „Пирогов“ сигнализираха за напрежение между лекарския екип и ръководството на лечебното заведение. Повод за възникналия конфликт вероятно е последният протест, организиран от медиците в подкрепа на техни колеги, които бяха отстранени след смъртта на 74-годишен пациент, информират от dnes.bg. Вследствие на това са започнали атаки от директора на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов към негови колеги, вероятно заради публично изразената им позиция, смятат лекари и сестри от клиниката.

"Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов започна да обижда лекари, които са протестирали против уволнението на колеги. В своя Facebook профил той е публикувал каменна скулптура и е написал "Сопотенски в действие". Става дума за Стоян Сопотенски, заместник-директор на "Пирогов". Той беше един от протестиращите лекари", отбелязват медиците.
Те изразяват своето възмущение от проявеното към тях отношение, определяйки като "недопустимо" лекари да бъдат обиждани, унижавани и нападани, когато просто са заявили публично своята лична позиция.
"Това е недопустимо за демократична България, още повече за директор на най-добрата спешна помощ", подчертават още те.
Лекарският екип отбелязва още и специализациите на д-р Стоян Сопотенски, който има две специалности - обща хирургия и гръдна хирургия. Магистър е по здравен мениджмънт. През 1992 година започва работа в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" като хирург в Първа хирургична клиника. От 2007 г. е началник на Спешно приемно и консултативно отделение. Той е заместник-директор по лечебната дейност от ноември 2012 г., както и заместник-председател на контролната комисия на БЛС.

Маркирана като лекари ЦСМП

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»