Вход

Главният секретар на МЗ е бил назначен след конкурс

glavsekМЗ разпространи Опровержение до медиите за назначаването на Главния секретар на ведомството. Не отговаря на истината тиражираната информация, че главният секретар на Министерството на здравеопазването Елена Маркова е назначена без конкурс.
Конкурсът е обявен на 22.05.2017 г. Подадени са три заявления за участие на следните кандидати: Евгени Григоров, Стефка Цанкова, Елена Маркова.
На заседание на конкурсната комисия на 09.06.2017 г. са допуснати до участие в конкурсната процедура Стефка Цанкова и Елена Маркова.

На 12.06.2017 г. на сайта на МЗ е качен списък с допуснати и недопуснати кандидати, които в срок до 17 ч. на 20.06.2017 г. следва да внесат в деловодството на Министерството на здравеопазването концепции за стратегическо управление на тема: „Подобряване на координацията и експертизата в администрацията на МЗ, водещи приоритети на Министерството на здравеопазването по време на председателството на Съвета на ЕС през 2018“.
Устната защита на представените концепции беше проведена  на 22.06.17 г. от 10.30 ч. в сградата на МС.
Комисията провела конкурсната процедура класира на първо място Елена Маркова с резултат от 47.86.
Преди да заеме поста Главен секретар на МЗ, Маркова е била Изпълнителен директор на Агенцията по вписванията, където е назначена през март 2015 г. .Маркова е бивш член на Централната избирателна комисия от квотата на Синята коалиция.
Уволнена е Агенцията по вписванията от правосъдния министър Цецка Цачева заради констатирани нарушения в Агенцията през последните две години.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»