Вход

Д-р Москов за пръстовите отпечатъци: Няма да се оправдавам, направил съм нещо смислено (видео)

МосковД-р Петър Москов, бивш министър на здравеопазването във втория кабинет на Бойко Борисов обяви по bTV, че дълговете на болниците са системен проблем и решението е политическо – Националната здравноосигурителна каса трябва да сключва договори избирателно, а не с всяка болница, която се пръкне.
„В момента няма политическа воля, има лобизъм”, заяви той.
Д-р Москов се е върнал на работа в болница „Св. Анна”. Според него държавата трябва да влезе и в ролята си на собственик на болници и да започне да ги ремонтира, както ремонтира републиканските пътища.

Не може за ремонти да се плаща от вноските ни в касата, коментира лекарят. Той смята, че държавните и общински лечебни заведения трябва да престанат да бъдат търговски дружества.
Бившият министър на здравеопазването не смята, че въведените по негово време пръстови отпечатъци в болниците са грешка. Решението за въвеждането им беше отменено от съда. Идеята на управляващите сега е да се въведе здравна карта, което ще е по-скъпо и може пак да бъде отменено от съда, допълни той.
Относно турските ваксини, за които го разследват, Петър Москов каза, че спи спокойно, защото знае, че е защитил обществения интерес.
Вижте цялото интервю във видеото:

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»