Вход

Медиците от Враца разочаровани от пациентите си (видео)

пациентиПореден протест в защита на болницата във Враца се проведе днес. Лечебното заведение е с огромни дългове, лекарите плашат с колективни оставки и до момента няма оповестено решение на кризата. Недоволните блокираха булевард в центъра на Враца и заплашват, че ще блокират главния път Е79, информират от bTV. Въпреки, че част от просрочените възнаграждения бяха платени, дълговете на болницата заедно с лихвите остават над 20 млн. лв. Представител на синдикатите посочи, че запорите върху сметките на болницата надвишават двукратно получаваните суми от НЗОК и така МЗ може да се наложи целево да превежда пари за заплати на персонала.

Очаква се извънредно заседание на Общинския съвет във Враца. 180 000 души може да останат без надеждна медицинска грижа. Лекарите посрещнаха с възмущение идеята да се закрият отделения. Според тях това няма да реши проблема, а само ще го задълбочи.
„Тези 5 - 6 отделения, за които се говори, че ще останат, как ще работят? Запорирани са сметките на болницата за лекарства. Пациентите, които не могат да бъдат хоспитализирани в реанимация и трябва да бъдат пренасочвани, ами това пренасочване нали понякога касае живота им“, каза д-р Ростислав Стефанов, началник на ОАРИЛ.
Медиците бяха разочаровани и от липсата на категорична подкрепа на гражданите.
"Враца поне 60 000 наброява, виждаме повече като пациенти, а сега къде са да ни подкрепят?“, възмути се д-р Лалковска от Първо вътрешно отделение.
Вижте подробности във видеото:

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»