Вход

Бивш министър подписал дефектен договор за електронния търг за лекарства

bb pm npОтносно електронната платформа за закупуване на лекарства проф. Николай Петров посочи: „Нашата цел е да направим и платформа за медицинските изделия. За електронния търг за лекарства има изработена платформа, има сключен договор, чието изнамиране в МЗ ни отне доста време, защото се оказа еднолично подписан от министъра, несъгласуван с никого и неясен на никого. Това е причината ние да не можем, въпреки неистовите усилия, да го пуснем.

Имаме желание да пуснем търга, като започнем с онколекарствата, а после да вкарваме и други медикаменти. Това не се случва досега поради дефект на този договор, подписан от предшественик, който е приет като работа - платена, но не е съгласувана с директори на дирекции, еднолично е подписан от министъра и е прибран в чекмеджето . Ако трябва ще го прекратим, ще обявим нова процедура, но ние от това няма да се откажем“.
Министърът не съобщава името на предшественика си, който е платил за платформата за електронен търг, но с дефектен договор и затова не може да се ползва. Не е трудно да се предположи, че името на министър, обявил с фанфари електронната платформа е Петър Москов. Въпросът е ако Москов е нарушил правилата ще му се търси ли отговорност за това?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»