Вход

Медици ще звънят на прокурор денонощно при нападение (видео)

prosecutorПрокурори ще отговарят денонощно на специален телефон при случаи на насилие над медици в Пловдивско. Мярката се взима, за да бъдат улеснени наказателните действия срещу агресорите, информират от bTV. Преди 2 седмици медицинска сестра от детското спешно отделение в пловдивската университетска болница беше зверски бита заради забележка към родител, чието дете лекарите спасяват след поглъщане на перилен препарат.
„Съборил я на бюрото, започнал да я души, удрял я в корема”, описва случилото се д-р Томи Вретенаров от детското спешно отделение.

При нападение медиците вече ще могат да звънят денонощно на дежурен прокурор.

"За да се запазят по най-добър начин съответните доказателства в такъв един случай. И да се започне работата по бързо производство, когато има такова престъпление”, посочи Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив.
"Смятаме да поставим и радиостанции, с които да имаме още по-бърза връзка във всеки един спешен кабинет”, каза д-р Карен Джамбазов, управител на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, защото се оказало, че паник-бутоните не са достатъчно ефикасни.
Всеки, който посегне на медик, ще бъде съден като нападател над служебно лице, каквито са и работещите в МВР.
Вижте подробности във видеото:

 

Маркирана като лекари ЦСМП ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»