Вход

Сляха две общински болници в Пловдив

тотежС 42 гласа Общинският съвет гласува преди малко вливането на МБАЛ „Свети Мина“ в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Само неколцина съветници от ПФ, след които д-л Лилия Учкунова и Слави Георгиев, бяха против обединението на здравните заведения, съобщава вестник Марица.
Според кмета Иван Тотев вариантът с прехвърлянето на Първа градска  и ДКЦ 6 към Втора градска болница е по-евтин и по-сигурен. Градоначалникът увери, че всички лекари от „Св. Мина“ ще останат на работа след рокадата.

Програмата за оздравяване, предложена от д-р Петко Недев, ще гарантира повече пари от Касата, а през следващата година общината ще осигури от градския бюджет 1 милион лева инвестиции за обновяване на апаратурата на „Св. Мина“, обеща кметът. 
Д-р Цветан Деведжиев, шеф на кардиологичното отделение в МБАЛ „Св. Мина“ и водач на протестите, беше предложен от Дани Каназирева от Съюз за Пловдив да бъде назначен за зам.-управител на новото обединено лечебно заведение. Той обаче влезе в остър дебат по микрофона с шефа на „Св. Пантелеймон“ доц. Петко Недев. А след гласуването д-р Деведжиев заяви, че с такъв човек като доц. Недев трудно би могъл да работи и прогнозира, че двете болници, които са на загуба, в крайна сметка ще потънат. По неговите думи „Св. Мина“ вече е потънала и в момента има 780 хиляди лева задължения. Подадени са и 32 молби за напускане. С половин око и половин мозък вече гледаме болните, призна лекарят.
Източник: в-к Марица, Валя Йеремиева

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»