Вход

Доц. Йорданка Глухчева: Има шанс за победа (видео)

ГлухчеваДоцент Йорданка Глухчева е сред 20-те избрани за финала на конкурса за най-изявени млади личности в света за 2017 (The Outstanding Young Persons in the World - TOYP). Тя работи в областта за иновации в медицината.
Подкрепете доц. Йорданка Глухчева до 25 август с лайк под снимката ѝ на адрес: https://toyp.jci.cc/. Заедно с гласовете на международното жури, тези гласове ще бъдат взети предвид, за да се определят 10-те най-изявени млади личности на света за 2017 г. Те ще бъдат наградени по време на Световния конгрес на JCI 2017 на 9 ноември в Амстердам, Холандия.

Доцент Йорданка Глухчева беше отличена в категория „Иновация в медицината“ в националния кръг на конкурса през месец юни тази година сред 10-те най-изявени млади личности на България за 2017 г. Заедно с екипа си тя разработва и усъвършенства експериментални модели за in vivo третиране (орално или подкожно) с цел изясняване влиянието на различни метални соли върху механизмите на хемопоезата и тяхното биоакумулиране в различни органи. Иновативните резултати могат да послужат за подобряване стратегиите за допустимите концентрации метални соли в храни, напитки, козметика, и др. с цел повишаване качеството на живот и подобряване здравния статус на населението.
С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и много други световни величия. Сред тях вече се нареждат и първите отличени от България.
Вижте интервю на доц. Глухчева по Bulgaria On Air:

Маркирана като здравна информация ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»