Вход

В Луковит извършиха дезинфекция 80 дни след началото на епидемията

19-08-2017 Последни новини

Почти три месеца след началото на епидемията от остър вирусен хепатит А, по предписание на РЗИ е извършена огнищна дезинфекция в 59 къщи и дворове в квартал "Изток" в града, съобщават от общинската администрация. Дезинфектираните фамилни сгради и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Прокуратурата е повд…

В съобщение до медиите се казва, че днес, 4 август 2017 г., Специализирано звено „Антикорупция“...

МЗ ще представи пред…

На 18 август от 11 часа в залата на ет. 4 в Министерство на здравеопазването...

Добрите, стари намер…

Всяко ново ръководство в областта на здравеопазването започва с добри намерения. 100 дни след встъпване...

Пет американци умират, докато използват устройства срещу затлъстяване.

Най-малко пет души починаха скоро, след като бяха снабдени с балони, които да им помогнат да отслабнат, съобщиха от Американската агенция по храните и лекарствата /АХЛ/.

АХЛ казва, че не знае дали устройствата или операцията за имплантиране им е виновна, но е предупредила лекарите да следят внимателно пациентите, които ги получават.

"Всичките пет доклада показват, че смъртността на пациентите е станала в рамките на един месец или по-малко от поставянето на балони", се казва в изявление на АХЛ.

"В три доклада, смъртта настъпи веднага след един-три дни след поставянето на балона. По това време не знаем причината или честотата на смъртта на пациентите, нито сме успели да определим окончателно смъртните случаи на устройствата или процедурите за вмъкване на тези устройства. "

Едно от устройствата е балон, който може да бъде поставен в стомаха и напълнен със солена вода, балонът "Орбера", направен от Apollo Endo-Surgery. Другата е двойна балонна система, направена от ReShape. Аполо, които казват, че са продали 180 000 устройства в световен мащаб, заяви, че подготвя изявление.

"Агенцията също така е получила два допълнителни доклада за смъртни случаи в същия период от време, свързани с потенциални усложнения, свързани с лечението с балон (една стомашна перфорация с Intragastric Balloon System на Orbera и една перфорация на езофаг с ReShape Integrated Dual Balloon System).

Системата за нежелани съобщения на АХЛ е много широка и не е предназначена да докаже незабавно, че дадено устройство или лекарство причиняват усложнения. Целта е да се събере информация за всичко, което се случва, докато някой използва устройство или лекарство или скоро след това, за да могат изследователите да определят причината и ефекта.

Говорителка на Аполо заяви, че докладите са от цял ​​свят и не са задължителни за пациентите в САЩ. Компанията също така отбелязва, че някои хора - не казват колко - умряха, докато са използвали устройството.

"Сериозните нежелани реакции, наблюдавани в глобалния опит с Orbera и от литературните прегледи, но не и в американското клинично проучване, включват: улцерации / ерозии, дефлация на балона, перфорация на хранопровода, сърдечни усложнения / сърдечен арест и смърт"

Стомашните балони са сред многото различни устройства на пазара за лечение на тежко затлъстяване. Те имат за цел да намалят колко човек може да яде чрез запълване на стомаха, затваряне на част от стомаха или дори хирургично намаляване на обема на стомаха.

Лекарствата срещу затлъстяването не са били големи търговски успехи, въпреки че няколко са вече на пазара. Няколко лекарства бяха отстранени от рафтовете преди години, след като се установи, че причиняват проблеми като инсулт.

Диетите са също толкова лоши, че помагат на хората да пазят килограми за дълги периоди от време. Но хирургичните процедури за свиване на стомаха са били много успешни. Едно проучване показа, че операцията помага на хората да загубят достатъчно тегло, за да обърнат диабета си тип 2.

Американската диабетна асоциация и други групи са одобрили бариатричната хирургия като начин за лечение на диабет тип 2.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Разкъсна облачност

21°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 69%

Вятър: 17.70 km/h

 • Rain
  21 Авг 2017 25°C 16°C
 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 26°C 13°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»