Вход

В Луковит извършиха дезинфекция 80 дни след началото на епидемията

19-08-2017 Последни новини

Почти три месеца след началото на епидемията от остър вирусен хепатит А, по предписание на РЗИ е извършена огнищна дезинфекция в 59 къщи и дворове в квартал "Изток" в града, съобщават от общинската администрация. Дезинфектираните фамилни сгради и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Прокуратурата е повд…

В съобщение до медиите се казва, че днес, 4 август 2017 г., Специализирано звено „Антикорупция“...

МЗ ще представи пред…

На 18 август от 11 часа в залата на ет. 4 в Министерство на здравеопазването...

Добрите, стари намер…

Всяко ново ръководство в областта на здравеопазването започва с добри намерения. 100 дни след встъпване...

Цената е единственият критерий за обществените поръчки за медицински изделия и оборудване

поръчкиОбществена поръчка за закупуване на лабораторно оборудване за 8,1 млн.лв. в изпълнение на проект "Подобряване мониторинга на качеството на питейните води", финансиран по оперативна програма "Околна среда" обяви Министерството на здравеопазването. Търгът е разделен на 11 позиции, като участниците могат да кандидатстват за всяка от тях. Единственият критерий при разглеждане на офертите е предложената цена. За да участват в търга, участниците трябва да са изпълнили идентични или сходни с предмета и обема на поръчката дейности през последните три години, информират от Капитал Daily. Продължителността за изпълнение на поръчката е четири месеца, а оферти могат да се подават до 8 септември 2017 г.

Обществена поръчка за 2,4 млн.лв. е обявена за доставка на медицински изделия за УМБАЛ "Света Анна - София" АД, която включва доставка на импланти за тазобедрено и колянно ендопротезиране за Клиниката по ортопедия и травматология към болницата. Поръчката е разделена на 38 позиции, като единственият критерий за оценка на офертите е предложената цена. Кандидатите могат да подават оферти за всяка позиция. Участниците трябва да са изпълнили доставки на медицински изделия и консумативи за лечебни заведения. Продължителността за изпълнение на поръчката е четири години, а крайният срок за подаване на оферти е 31 август 2017 г.
За 2,2 млн.лв. е обществената поръчка за закупуване на материали и консумативи за осигуряване на учебния процес и научната дейност за Медицинския университет в Пловдив. Тя включва периодична доставка на дентални материали, консумативи, медикаменти, инструменти, медицински изделия и средства за дезинфекция с оглед конкретни нужди на отделните катедри и звена. Поръчката има 17 обособени позиции, като участниците могат да подават оферти за всяка. Единственият критерий е цената. За да участват в търга, участниците трябва да са изпълнили идентични или сходни с предмета и обема на поръчката дейности през последните три години. Продължителността за изпълнение на поръчката е 1 година, а срокът за подаване на оферти е 5 септември 2017 г.
Министерството на здравеопазването обяви поръчка за 1,9 млн.лв. за доставка на консумативи за предоставяне на акушерска помощ на здравно неосигурени жени за извършване на изследвания извън обхвата на задължителното здравно осигуряване на деца и бременни жени. Търгът е разделен на 251 позиции, като участниците могат да кандидатстват за всяка от тях. Единственият критерий при оценяването на офертите е предложената цена. Продължителността за изпълнение на поръчката е 1 година. Крайният срок за подаване на оферти е 4 септември 2017 г.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Разкъсна облачност

21°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 69%

Вятър: 17.70 km/h

 • Rain
  21 Авг 2017 25°C 16°C
 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 26°C 13°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»