Вход

Нова заповед на здравният министър - болниците да обявят какво лекуват без пари

ПетровЗдравният министър Николай Петров е наредил вяка болница да обяви списък на медицински дейности, на които пациентите имат право при спешност и за които не дължат заплащане. Заповедта на министъра е след като медицински център в Бургас поиска 125 лв., за да прегледа дете със счупена ръка и да му постави гипс, напомнят от вестник 24 часа. Списъкът с безплатното спешно лечение трябва да бъде обявен публично в приемните отделения на болниците, обясни проф. Петров. Това трябва да даде яснота на пациентите за какво лечение дължат пари и кое е безплатно, защото е по спешност.

Според министър Петров как конкретно е уреден въпросът с гипсирането в извънболничната помощ - плаща ли се от пациента, или се води спешна услуга, ще бъде изяснено след проверката в Бургас.
По време на парламентарния контрол проф. Петров заяви, че ин витро клиниките ще трябва да се отчитат в реално време по електронен път за извършените в тях процедури, като това ще бъде контролът, след като отпаднаха лимитите за финансиране от държавата на ин витро процедури.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»