Вход

В Луковит извършиха дезинфекция 80 дни след началото на епидемията

19-08-2017 Последни новини

Почти три месеца след началото на епидемията от остър вирусен хепатит А, по предписание на РЗИ е извършена огнищна дезинфекция в 59 къщи и дворове в квартал "Изток" в града, съобщават от общинската администрация. Дезинфектираните фамилни сгради и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Прокуратурата е повд…

В съобщение до медиите се казва, че днес, 4 август 2017 г., Специализирано звено „Антикорупция“...

МЗ ще представи пред…

На 18 август от 11 часа в залата на ет. 4 в Министерство на здравеопазването...

Добрите, стари намер…

Всяко ново ръководство в областта на здравеопазването започва с добри намерения. 100 дни след встъпване...

Варненци да внимават, Света Марина e закрила клиниката си по психиатрия

игнатовВарненската университетска болница Света Марина е закрила клиниката си по психиатрия. Решението е взето от изпълнителния директор проф. Игнатов и одобрено от борда на директорите. Като основен мотив за закриването се сочи, че клиниката „работи на загуба”. Подобна трактовка показа само неразбиране на стопанското управление на лечебните заведения. Печалба и загуба има дружеството, а не организационните му единици.

Освен това, твърдението се оказа невярно – приходите на болницата от клиниката са по-високи от разходите ѝ през последната години. Остава открит и другия немаловажен въпрос. Болницата е университетска и основна, да не кажем почти единствена база за обучение на студентите от Варненския медицински университет.  Къде ще провеждат отсега обучението си студенти и специализанти? Този въпрос не е обсъждан от съвета на Директорите, макар съставът му на практика да съвпада със състава на ръководството на университета. Решението да е игнорира психиатрията в университетската болница, обаче очевидно се подкрепя от здравния министър Николай Петров. С негова заповед преди няколко дни от съвета на директорите е изваден проф. Шишков – ръководител на закритата психиатрична клиника и на негово място е назначен доцент Платиканов, който е анестезиолог по специалност. Националният консултант по съдебна психиатрия, проф. Маринов пък е командирован във Велико Търново.      
Самият Маринов посочи наскоро пред медиите, че е абсурдно да се закрива клиниката по психиатрия във варненската УМБАЛ "Св. Марина". Националният консултант по съдебна психиатрия хвърли вината за това решение върху директора на болницата Валентин Игнатов, който не разбирал проблемите на съдебната медицина и нарочно допринасял за напрежение сред работещите в психиатричната клиника. Маринов предупреди, че затварянето на клиниката може да има много сериозни последствия, тъй като пациентите ѝ ще бъдат буквално пуснати на свобода. Става въпрос за "хора с изключително сериозни състояния". "Във Варна ще се случат неща от психичноболни хора, които не искам да се случват, не искам да съм лош пророк", подчерта Маринов. Затова експертът призова здравния министър да се намеси, тъй като самият Игнатов не е дал мотиви за затварянето на клиниката.

Коментари   

0 #8 АПетрова за Маринов 08-08-2017 19:13
[censored]://4i 40.blog.bg/drug i/2011/04/12/za -kverulantite-u poritite-pisach i-na-jalbi.7278 27
Цитиране
0 #7 Анка Петрова 07-08-2017 19:12
Браво на професора разби едно гнездо на гниди в лицето н изверга Маринов като му би шута. Иска даше да лапа от две места. Отиде на работа в В. Търново на пълен работен ден за да стане професор а искаше да лапа и от болницата ама ядрц. Няма как да си на 8ч в Търново и в същото време в Варна. А педала Шишков искаше да е директор зам ректор н-К психиятрия Н-К направление да коли и беси. Ама Игнатов ги разкара -БРАВО. А ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА
Цитиране
+1 #6 евлоги 02-08-2017 15:59
Не пишете непроверена информация! Доста пари са наляти в тази клиника и тя не е закрита!
Цитиране
+2 #5 Бебо 01-08-2017 14:48
До скоро работих в психиатрия Варна и страшно съм разочарована от това което се случи.Някой си е поставил за цел да унищожи това звено а всички си пасуват и само си пазят з.....ците. Специалистите се пенсионираха и останаха само господа с титли. Преди години психиатрията се помещаваше в три сгради а сега разбирам,че и на последната и се люлеят краката.
Цитиране
+3 #4 мед.специалист 01-08-2017 11:39
Този индивид съсипа болницата и психиатрията и изгони най-кадърните кадри без никакво предупреждение и причина!Нямаш право да си над закона!
Цитиране
+2 #3 Guest 01-08-2017 07:19
м-даа, Игнатов се е разпасал, все едно му е бащиния. само психиатрията да беше ...
Цитиране
+1 #2 Стажант-лекар 31-07-2017 20:36
Проверете си информацията ореди да в публикувате. Жълтури!
Цитиране
0 #1 йовчо 31-07-2017 10:46
Бърз анализ на снимката показва,че компютъра не се ползва както и бюрото.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Разкъсна облачност

21°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 69%

Вятър: 17.70 km/h

 • Rain
  21 Авг 2017 25°C 16°C
 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 26°C 13°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»