Вход

Наказания в болницата в Благоевград след смърт на военен, прегледан в спешното от студент

СПОСлед вътрешна проверка, назначена от директора на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев, двама лекари са наказани след смъртта на заместник-командира на военното поделение подп. Пламен Пацов, съобщават от вестник 24 часа. Заключението от проверката е, че лекарите нямат вина за смъртта на военния, обаче са допуснали нарушаване на вътрешния ред в Спешноприемното отделение (СПО). Дежурният лекар и шефът на СПО са нарушили правилника, като са допуснали в шоковата зала да влезе външно лице.

Подп. Пацов почина от белодробна тромбоемболия на 15 юли, три часа след като е бил в спешното на болницата заедно със свой близък студент по медицина. Той му направил ЕКГ, после двамата си тръгнали и по-късно мъжът починал у дома. Прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за смъртта на военния. Пред разследващите студентът твърди, че потърсили помощ от лекарския екип, но им отказали и затова направил прегледа.

Дежурните медици твърдят, че са имали други спешни пациенти по това време и студентът не е търсил помощта им. Те не са виждали ЕКГ-то на пациента, не са го преглеждали, а когато го потърсили, той вече си бил тръгнал. Компютърни специалисти извършват експертиза на иззетите записи от видеокамерите. Част от тях липсват, но можело да бъдат възстановени.

Маркирана като болници пациенти съд

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»