Вход

300 лв. глоба за псувни и обиди към лекар 

агресияГлоба от 300 лева наложи Районният съд във Варна на 37-годишен мъж от квартал "Аспарухово" за нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство за вербални нападки и обидни квалификации към лекарка от ДКЦ "Иван Рилски". През последните години той пребивавал във Франция. В късния следобед на 17 юли т.г. мъжът влязъл в кабинета на непозната лекарка от ДКЦ "Иван Рилски" и троснато заявил, че иска направление за детето си. Когато лекарката направила опит да получи повече информация по случая, мъжът изпаднал в ярост, разтреперил се и започнал да псува и да обижда на висок глас, като отправял вербални нападки и обидни квалификации към лекарката.

Пристигнал неин колега от съседен кабинет, но и в негово присъствие мъжът продължил да се държи арогантно и агресивно. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и след като скандалджията разбрал, че идва полицейски екип, излязъл от кабинета, но бил открит от служителите на реда да чака за прием при друг лекар.

Пред съда заявил, че бил разтревожен от заболяването на детето си и необходимостта да получи спешно направление за настаняване в болница. В публично съдебно заседание той се извини на обижданата от него лекарка.

Маркирана като лекари пациенти съд

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»