Вход

Скандален директор на болница с фалшива диплома разменял апарати за хемодиализа срещу ремонти

хемодиализаВ разследване на bTV продължават да се разкриват злоупотребите в болницата в град Дупница. След като бившият ѝ директор Росен Тимчев вече е подсъдим за това, че е заел поста с подправена от самия него диплома, куриозите не спират до тук. През 2016 г. при управлението на Тимчев центърът за хемодиализа в болницата е закрит. Той дава два апарата за хемодиализа на фирма в замяна тя да ремонтира покрива на болничната сграда. Лечебното заведение в Дупница обаче не разполага с документи, че след сключването на бартерния договор ремонт на покрива е правен.

Договорът е сключен с фирма „Ауто Леон”, която от своя страна продава апаратите за хемодиализа на болницата в Троян срещу 10 000 лв., без да има разрешително да търгува с тях.

Репортерът на bTV Мария Ванкова коментира в студиото на „Тази сутрин”: „Апаратите се водят медицински изделия и фирмата, за да търгува с тях, трябва да разполага със специално разрешение”. Междувременно дупнишката болница продължава да затъва в дългове.

Здравният министър Николай Петров определи разкритията за Росен Тимчев като срамни. Разследването за злоупотребите в лечебното заведение продължават.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»