Вход

Командоси ще учат на самоотбрана лекари от спешна помощ

самоотбранаСлед зачестилите случаи на нападения над лекари от спешна помощ, медиците в Бургас ходят със страх на работа и призовават компетентните институции да предприемат мерки, за да се спре насилието на работното място. До сега обаче такива няма. Затова от Съюза на командосите предложиха безплатен курс по самоотбрана на лекарите от спешна помощ, информират от БНТ. Именно така те ще успеят да се защитят в случай на нападение от страна на пациент или негов роднина.

Стажантът по неврохирургия д-р Светослав Тодоров разказва, че няма да забрави едно от дежурствата си в Шокова зала, когато е бил нападнат от близък на пациент: „Той влезе вътре директно, идвайки към мен, без да разберем за какво точно става въпрос и каза "Ще ви убия. Ще ви убия, разбирате ли, ще ви убия". Аз се стъписах, естествено, в първият момент. Касаеше се за една раничка от 2 см в областта на глезена на момиче“.

Ген. Петър Василев от Съюза на командосите в Бургас предлага безплатно обучение по самозащита за лекарите от спешна помощ, което ще им даде самочувствие да излизат от конфликтни ситуации: „Няколко прости техники, които могат да те извадят от всякаква ситуация. При добро желание, особено тук медицинският персонал, който е учил анатомия, биомеханика, още по-лесно. За месец – месец и половина могат да се усвоят тези 3 - 4 прийома“. От Съюза на командосите са предвидили специална зала, където да се провежда обучението на лекарите. Тя е оборудвана с всичко необходимо, дори с манекени, на които лекарите ще тренират показаните им техники за самоотбрана.

Маркирана като лекари ЦСМП

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»