Вход

Бебетата гиганти имат здравословен проблем - затлъстяване

бебеБебетата гиганти са медийна сензация и вероятно бабите им се радват, но те имат здравословен проблем, заяви за bTV д-р Благовест Пехливанов, началник на АГ клиниката в болница "Селена” в Пловдив, където се роди момченце, тежащо 5,75 кг и с ръст 57 см. "Това са размерите на двумесечно бебе", коментира д-р Пехливанов. Той уточни, че момченцето е родено със секцио, а 29-годишната му майка е с високо наднормено тегло и на това се дължи наднорменото тегло и на бебето.

Феноменът бебета-гиганти се дължи на затлъстяването сред населението, уточни д-р Пехливанов. Проблемите при такива новородени са обикновено с кръвната захар и дишането. Това е и причината бебето да е в кувьоз. Момченцето надминава с размерите си досегашния рекордьор от март тази година - Денис Айров беше с тегло 5 240 грама и ръст 53 см. Новороденият шампион е първо дете на 29-годишна майка от Хасково.

Почти 9 пъти по-малко тежи най-дребното в момента бебе, за което се полагат грижи в неонатологията на болницата - 610 грама. Има още три недоносени дечица с подобно тегло, най- голямото е един килограм.

Маркирана като пациенти

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»