Вход

Здравният министър посети медиците от АГ болница "Шейново"

ПетровМинистърът на здравеопазването Николай Петров се е срещнал с медиците от САГБАЛ "Шейново" и е обсъдено какви конкретни мерки да се вземат по последният случай на агресия към лекар. Той заяви, че е дошъл при колегите си, за да ги увери в подкрепата, която държавата и кабинетът им оказва. Министър Петров обеща допълнителна охрана в болница "Шейново". Лекарите сложиха протестни лентички на престилките си, за да покажат, че не могат да подминат безгласно поредния случай на насилие.

„Законодателната инициатива за криминализирането на нападенията срещу лекарите трябва да се развие. Планираме да оборудваме линейките с паник бутони“, каза още министър Николай Петров.

Д-р Румен Велев - директор на II САГБАЛ "Шейново" обясни, че не влагат никаква, нито политическа, нито каквато и да било друга насоченост към този протест, а протестират човешки срещу насилието. Лекарите от болница "Шейново" получиха декларации за подкрепа от Българския лекарски съюз и колегите си от други акушеро-гинекологични болници в София. Подкрепили са ги и пациенти на доктор Гагова.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»