Вход

БЛС на среща с медиците от „Шейново“

БЛСВъв връзка с  поредния недопустим и грозен  акт на агресия срещу медицинско лице в САГБАЛ „Шейново“ се проведе среща между ръководството на БЛС, в лицето на д-р Галинка Павлова и гл. секретар д-р Стоян Борисов, и екипите на болницата. Български лекарски съюз изрази своята подкрепа и съпричастност към тежко пострадалата лекарка - д-р Албена Гагова, която е всепризнат АГ специалист, дългогодишен и уважаван кадър в лечебното заведение.

„Потресени сме от поредния нелеп случай на агресия, на безочливо поведение и безпочвено посегателство над медицинско лице. Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание“, обясни д-р Галинка Павлова.

Екипът на „Шейново“ помоли представителите на БЛС и съсловието за подкрепа в борбата срещу насилието над медици. Лекарите от АГ болницата изразиха и категоричната си позиция, че ако не се предприемат светкавични мерки за ограничаване случаите на посегателство срещу лекари, болницата ще преустанови работа, в израз на протест.

БЛС от своя страна е категоричен, че ще бъде непримирим в битката срещу агресията към лекари и ще предприеме всички възможни действия за превенция на подобни грозни актове на насилие, като  направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият интрументариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица. Зам. председателя на БЛС д-р Галинка Павлова коментира по време на срещата, че съсловната организация вече е предприела действия, отправени са ултимативни предложения към отговорните институции и в най-кратки срокове съюза ще инициира мащабна национална кампания за превенция на агресията срещу медицински лица.

Лекарите от САГБАЛ „Шейново“ изразиха надежда за по-бързото и ефективно  справяне със случаите на агресия в лечебните заведения и заявиха, че ще подкрепят активно всяко едно действие и предложение на съсловната организация, което ще спомогне за ограничаване случаите на насилие срещу медицинските специалисти.

Маркирана като лекари БЛС протест

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»