Вход
joomla social share plugin

Млад мъж починал след операция от апендицит

22-08-2017 Последни новини

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Проф. Гетов: Лекарст…

Проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, обясни пред БНР, че приложението на медикаменти...

Млад мъж починал сле…

24 годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след...

Шефът на онкоболницата в София: Касата принуждава лекарите да нарушават стандартите

д-р ДимитровД-р Борислав Димитров, управител на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в София  коментира пред Bulgaria ON AIR новите промени, които наложи НЗОК - за лечение на онкоболни да плаща терапията им според килограмите и височината. Лекарят подчерта, че не би могъл да нарече промените риск за пациентите и допълни, че по този начин Здравната каса принуждава лекарите да нарушават стандартите, което довежда до не много добро лечение.
От НЗОК са изчислили, че може да покрият лечението, ако мъжете тежат средно 81 кг., а жените – 67 кг., като д-р Димитров предположи в студиото на "България сутрин", че това решение е продиктувано от реалния недостиг на средства и от невъзможността на касата да гарантира пълния обем от лечението на българските граждани, страдащи от такива заболявания. 
"Лично участвах в една от работните групи между Български лекарски съюз, представители на Касата и болниците именно във връзка с проекта за изготвяне на такова указание. На тази среща присъстваха много от управителите, както и лекари от почти всички лечебни заведения, занимаващи се с онкологична помощ", разказва управителят на СБАЛОЗ - София и заяви, че на това заседание се е стигнало до решение работна група да постави проблемите при лечението на онкологични заболявания и след като се извършат евентуални нормативни промени, едва тогава указанието да бъде факт, отбеляза гостът.
"За съжаление без участието на другите членове на работната група, което включва и националния консултант по медицинска онкология, това указание беше тихомълком подписано от представители на Лекарския съюз и НЗОК в леко променен вид", твърди д-р Борислав Димитров.Той обясни, че тези промени създават много проблеми от една страна технологично, а от друга - те са в противоречие с нормативната база.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

21°C

София

Слънчево

Влажност: 36%

Вятър: 22.53 km/h

 • Слънчево
  23 Авг 2017 25°C 8°C
 • Слънчево
  24 Авг 2017 27°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»