Вход

На операционната маса хванаха в измама избягал затворник

операция56-годишен избягал затворник посетил Клиниката по кардиохирургия в Аджъбадем Сити Клиник Кардиохирургична болница в Бургас, представяйки се за своя брат, на когото преди няколко години е поставен байпас и поискал нова интервенция с мотива, че се чувства зле със сърцето. Обяснил на лекарите, че е забравил личната си карта, но е 62-годишния Симеон Димитров от русенския град Мартен и е бил пациент на болницата преди време, а сега се нуждае от спешно лечение. Когато лекарите започнали операцията откриват, че го няма байпасът, поставен уж на този човек преди две години.
От болницата веднага уведомили полицията, че очевидно става дума за злоупотреба с чужда самоличност. При проверката в информационните масиви полицаите бързо установили, че става дума за Георги Димитров, който е бил затворник в Белене, пуснат в домашен отпуск през август 2015 година и след като не се завръща в затвора, е обявен за общодържавно издирване.
Въпреки че е 6 години по-млад от брат си, Георги бил видимо много състарен и така успял да заблуди лекарския екип. След излизане от упойка медиците потвърдили, че няма опасност за здравето му, ако незабавно бъде отведен зад решетките. В Белене той е излежавал присъда за измами, съобщават от БНТ.
Маркирана като лекари пациенти съд

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»