Вход

Наркозависима лекарка с глоба за 1000 лв.

наркотициВарненският районен съд освободи от наказателна отговорност 36-годишната Ст. П. от Бургас, като наложи само административно наказание, информират от Районна прокуратура - Варна. Наркозависимата лекарка беше глобена с 1000 лева за притежание на хероин.
На 12 май тази година обвиняемата, която работи като лекар в МБАЛ – Бургас, била забелязана от полицейски екип в района на варненската ул. „Пробуда“. Лекарката била във Варна за участие в професионален курс. Появата на униформените служители я притеснило, тъй като в ръката си държала наркотични вещества, разфасовани в три пакетчета. Обвиняемата обяснила, че е закупила от неустановено лице хероин с тегло 1 грам.

Образувано било бързо производство, а назначената по делото съдебнопсихиатрична експертиза показала, че лекарката страда от синдром на зависимост към хероина. Като смекчаващи отговорността обстоятелства в постановлението на Районната прокуратура, с което е направено предложение за освобождаването на лекарката от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, са посочени чистото съдебно минало, направеното самопризнание и изразеното съжаление. Отегчаващите отговорността й обстоятелства са професията и заеманата от нея длъжност в лечебно заведение, съобщават от dariknews.bg.

Маркирана като лекари съд

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»