Вход

Месечните лимити свършват на 10-то число

цохВ писмо до Министерството на здравеопазването, Здравната комисия на парламента, НЗОК, БЛС, неправителствени организации, управителят на МБАЛ „Централ онко хоспитал“ д-р Надежда Крумова-Михайлова настоява размерът на определения месечен лимит да бъде адекватно увеличен на 620 000 лв.
В писмото си управителят на МБАЛ „Централ онко хоспитал“ д-р Надежда Крумова-Михайлова посочва, че месечните лимити редовно се изчерпват между 10-то и 13-то число, което ще доведе до неизбежно преустановяване приема на пациенти. Това поставя болницата в тежко финансово състояние и води до натрупване на огромни задължения към доставчици на медикаменти и материали.

В лечебното заведение вече се води листа на чакащите. В отделенията по „Хирургия“, „Урология“, „Педиатрия“, „Очни болести“ и „ОАИЛ“ се приемат пациенти само по спешност.
Комбинацията от предварително планирани чакащи пациенти с хоспитализирани по спешност е основната предпоставка за неизбежен прием на пациенти извън наложената финансова рамка. Лечението на тези болни не може да бъде отлагано във времето, защото това пряко ще застраши живота им и ще наруши законните им права.
НЗОК извършва поне по две проверки месечно на МБАЛ „Централ онко хоспитал“. Не са констатирани никакви съществени нередности, което доказва, че болницата е лоялен партньор на НЗОК.
В случай, че искането не се удовлетвори, от лечебното заведение молят за писмени указания как лекарите да обяснят на здравноосигурените лица защо нарушават правото им на избор и достъп за оказване на медицинска помощ, като ги насочват към друга болница поради изчерпан месечен лимит.
Лекарите очакват и уведомления в кои лечебни заведения има наличен финансов ресурс, за да се пренасочват болните, както и за чия сметка ще става транспортирането към такива болници.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»