Вход

Болен от рак помага на други болни

Н. ИвановНиколай Иванов или както всички го познават - Ники от Асеновград, иска да помогне на други болни, тъй като той самият е получил помощ от много хора в трудни моменти. Младият мъж от години се бори с тежката диагноза "рак на дебелото черво", когато нова експериментална ваксина връща надеждите за победа над рака на Ники, пишат от Plovdiv24.bg. В момента той се чувства много добре, а ваксината е най-новото лечение в света и понеже все още е експериментална, 80% от нея е безплатна, но когато се легализира цената може да стигне 200 000 евро, което ще бъде непосилно за мнозина.

Ники, който живее от 2 години в Испания, призова болните да се свържат с него чрез страницата "Надежда за Николай" в социалната мрежа Фейсбук или чрез фондация "Сан Марко - М", за да ги насочи към хората, можещи да помогнат с ваксината.
"Искаме да предоставим информация на хората, която те не получават в България", коментира на свой ред и Миглена Трайкова от фондация "Сан Марко - М", ангажирала се лично със случая на Ники още от самото начало през 2012 година и допълва: "Искаме да направим център, разясняващ безплатните лечения, насочващ към специалисти за по-бързо диагностициране. Това, което се предлага в България като лечение, няма нищо общо с Европа. Фондацията работи с много клиники и всяка консултация е безплатна."
От момента на получаване на диагнозата си Николай е претърпял 36 химеотерапии, 7 операции, изплатил е повече от 130 000 евро разходи за лечението си. "Благодарение на докторите от клиниката на "Университет де Навара" в Испания съм жив. Нивото им е световно", допълва Ники.

Маркирана като пациенти ваксини рак

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»