Вход

Ново изискване за болници, използващи лекарствени продукти за лечение на рак

НЗОКНЗОК информира всички лечебни заведения за болнична помощ, които имат договор с Националната здравноосигурителна каса и осъществяват дейност по клинични пътеки №240 – „Продължително системно парентерално лекарствено лечение на злокачествени солидни тумори и свързаните с него усложнения“, №242  - „Диагнoстика и лечение на левкемии“ и №243 – „Диагностика и лечение на лимфоми“, както и Амбулаторна процедура №6 – „Системно лекарствено лечение при злокачествени солидни тумори и хематологични заболявания“, че трябва да разполагат с автоматизирана или полуавтоматизирана система за подготовка на инфузионни разтвори на лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания.
Въвеждането на смесителните системи е заложено в Националния рамков договор за медицински дейности 2017 г. в условията за сключване на договор с НЗОК и изискванията за изпълнение на посочените клинични пътеки и Амбулаторна процедура. Целта е постигане на по-точни и сигурни дозировки на лекарствените продукти за лечение на злокачествени заболявания и по-добър контрол при потреблението на инфузионните разтвори на лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания.
В случаите, когато лечебно заведение за болнична помощ не разполага с такава система, то следва тя да бъде осигурена до 01.01.2018 г.
Маркирана като болници рак НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»