Вход

ВЕУИМ връчи първите сертификати по здравен мениджмънт за 2017 т

зала за обучениеВисшето европейско училище по икономика и мениджмънт връчи първите удостоверения по здравен мениджмънт за 2017 година. Обучението по здравен мениджмънт е с хорариум от  212 часа и е с продължителност три месеца. Положилите успешно изпити получават Удостоверение за завършено обучение за повишаване на квалификацията по "Здравен мениджмънт", проведено по реда на чл. 43 от Закона за висшето образование, съгласно § 3 от Наредба № 9 / 2000 г.

Удостоверението дава право на магистри по медицина, дентална медицина и икономика да бъдат избирани за управители на лечебни заведения за болнична медицинска помощ, ДКЦ, Комплексни онкологични центрове, Центрове за психично здраве и Центрове за кожно-венерически заболявания, Центрове за спешна медицинска помощ и Държавните психиатрични болници, а за бакалаври по здравни грижи да бъдат назначавани за директори на Домове за медико-социални грижи.
Тримата основни лектори са проф. Петко Салчев – бивш заместник министър на здравеопазването, понастоящем заместик директор на НЦОЗА, д-р Димитър Петров – бивш народен представител, а понастоящем подпуправител на НЗОК, Д-р Славейко Джамбазов и – лекар, магистър по бизнес администрация от Американския университет в България. Директор на програмата е Д-р Стойчо Кацаров.
Обучението по здравен мениджмънт е смесено – дистанционно и семинарни занимания. Атмосферата е приятелска и непринудена. Всеки от курсистите избира измежду преподавателите свой „ментор”, с когото се консултира и взаимодейства в хода на обучението.
обща снимкаВзаимодействието между курсисти и преподаватели не спира с края на курса. Те провеждат ежемесечни срещи и след края на курса, на които се обсъждат различни проблеми на здравната политика и мениджмънта, общи инициативи и проекти.
Следващият курс по мениджмънт стартира на 13 май. Желаещите могат да се запишат на телефон 0895 411 812. Допълнителна информация можете да намерите на Интернет страницата на Висшето училище.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»