Вход

Скромни ангажименти в здравеопазването

gerb opВ сравнение с програмните намерения по отношение на пенсиите, образованието и отбраната ангажиментите на новата управляваща коалиция в здравеопазването са скромни. Политическа партия „ГЕРБ” и коалиция „Обединени патриоти” са записали в програмата на коалиционното им управление започване на поетапна демонополизация на Националната здравноосигурителна каса. Формулировката е доста предпазлива, обща и неангажираща.


Партиите се ангажират с допълнителни скринингови програми и ще въвеждат ежегодни изследвания на кръв и урина и „кардиологични изследвания”.
Партиите обещават да изградят информационна система и целият документооборот в здравеопазването да стане в електронен вид.  
Записан е ангажимент за осигуряване на медицинска помощ в малките населени места.  В програмата има традиционните едно-две изречения за спешната помощ, борбата с нарастващия брой наркозависими, специалзиацията и квалификацията, заплащането и условията на труд.
В програмата няма ангажименти за дерегулация. Проблемите предизвикани от лимитите, здравната карта и медицинските стандарти не са засегнати, няма и дума за приватизация. Нищо не се споменава и за промени в лекарствената политика и медицинската експертиза.

Маркирана като МЗ реформа НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»