Д-р Болтаджиев: Всички болници могат да претендират за надлимитната си…

Д-р Николай Болтаджиев, председател на Националното сдружение на частните болници коментира пред БНР решението на ВАС за отмяна на решението на Надзорния съвет на НЗОК за лимитите на болниците. Съдът потвърждава изцяло мотивите на Административен съд - София град, който прогласи за нищожни текстове, с които се определят лимитите на...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

МЗ гарантира, че всички болни …

МЗ гарантира, че нито един пациент няма да остане без достъп и приложение на необходимата за здравето му лекарствена терапия и се ангажира да актуализира списъка на лечебните заведения, при...

Болница "Майчин дом"…

Софийския градски съд определи рекордно обезщетение от 130 000 лв. за вреди и още 8870 лв. за разноски на пострадала от падналия асансьор в университетската АГ болница "Майчин дом". Досега...

Глас в Пустиня

desertДни наред гледаме показни акции на правителство, институции, медии насочени против лекари, фармацевти и други здравни специалисти. От екрана ни говорят за организирани престъпни групи, за мафия в „бели престилки“, крадци, продаващи лекарства предназначени за онкоболни и деца. Показват ни въоражени до зъби представители на властта ,нахълтващи в безлюдни складове. Всяващи страх. Всяващи омраза. Всяващи отчаяние. Сочат анонимни и предполагаеми престъпници без име, без лице, без длъжност, без месторабота- най-вероятно обаче са с „бели престилки“. Втълпяват ни „не може да не участват болници, лекари, сестри, фармацевти“ в тези престъпни схеми. Внушава ни се, че ние пациентите не получаваме лечението, което ни е необходимо заради тях- „бялата мафия“. Дори вмениха и на нас пациентите вина, че сме част от престъпна схема, купена от фарма- мафията.


Управляващи, институции и медии насаждат тази омраза години наред. Създават конфликт между пациенти и лекари. Не случайно насилието над медицински кадри зачести толкова много през последните години.
Създава се изкуствен конфликт между лекари и пациенти. Пациентските организации лобират за „платилата“ им фарма мафия и така крадат от труда на лекарите, а пък лекарите крадат лекарствата на пациентите, за да пълнят собствените си джобове. В крайна сметка и пациента е „престъпник“ и лекаря е „престъпник“. И те са врагове... А тя „държавата“ се бори с всички неправди, налива все повече и повече пари в това здравеопазване, в което всички крадат, освен те „милите“ бюджетари, чиновници и бели якички, определящи „блестящите“ правила. Тя държавата давала пари.
Не, Господа Управляващи, не Вие давате пари, а ние българските граждани даваме пари на Вас. И не, не давате много пари.  Давате нищожно малко пари за здравеопазване (от нашите данъци). Вие давате смешни пари за осигуряваните от Вас граждани на Република България- пенсионери, деца, студенти, държавни служители, прокурори, съдии, военни, полиция и т.н.  Само 2 млн българи със своите здравни осигуровки подсигуряват функционирането на цялата здравна система.
 Вие, Господа Управляващи сте безсилни. Гледате само себе си и така наречения си бюджет. Години наред единственото, което може да измислите е въвеждането на лимити, ограничения и мораториуми. Лимити на лечението, лимити на лекарствата, лимити на развитие на българското здравеопазване. И първите  плодове на дългогодишната Ви политика са неизбежните фалити на държавното и общинско здравеопазване.
Вие, Господа Управляващи, не може да сте съпричастни към сълзите на Нана, позицията на Омбудсмана, страданието на „обикновения“ пациент.
Вие , Господа Управляващи, фалирахте държавни и общински болници с т.нар стандарти, лимити и други рестриктивни мерки и административен тормоз. Не се опитвайте да прехвърляте своята некадърност и безсилие върху частните болници. Напоследък се  сатанизира частния сектор в здравеопазването, а забравяте, че освен „лошите и алчни“ частни болници, всички ОПЛ, СИМП, лаборатории също са частни, а те са гръбнака и двигателя на българското здравеопазване.
Вие, Господа Управляващи, с политическите си назначения в бордовете на държавни и общински болници ,позволявате и защитавате недалновидни и порочни практики в подчинените Ви лечебни заведения.
Отказвам да съм част от тези лъжи!
Господа Управляващи, а дали се интересувате от здравето на пациентите в България, Вашите избиратели?
А всичко би могло да бъде толкова лесно:
Демонополизация на НЗОК и право на избор на гражданите къде да се осигуряват.
Плащане на пълния размер на здравните вноски на осигуряваните от Вас групи граждани.
Корекция на политиката за ценообразуване на лекарствените средства в България. Най- ниска регистрирана цена в ЕС = ре-експорт = липса на лекарства. Минете на пряко договаряне с фирмите производители на реимбурсираните от НЗОК лекарства, договорете същият размер на отстъпките и износа на лекарства ще стане неизгоден за търговците.
Оставете пациента да избира къде да се лекува и му дайте права за контрол на качеството.
Въведете електронна здравна карта за всеки пациент със здравната му информация в нея.
Намалете административната тежест и репресията на държавата върху лекари и лечебни заведения- имаме над 10,000 страници нормативни уредби и регулации.
Господа Управляващи,
Вие не сте вечни. Утре всеки един от Вас може да бъде пациент като всеки един от нас. Не разчитайте на лечение в чужбина- НЗОК и там дължи милиони левове на чужди фондове.
Общите усилия на българските институции и подопечните им медии да сатанизират българския лекар няма да успеят! Няма да Ви се получи! Не Вие лекувате и давате надежда на пациента- лекаря го прави. Пациентът  вярва на своя Лекар.
Ние българските пациенти сме еднопосочни с нашите лекари- хората, които въпреки Вас ни лекуват! И ние ще останем рамо до рамо с тях, въпреки Вас!
Невена Манолова, член на Управителния съвет на СРБЗ

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници пациенти НЗОК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно съвременните ...

Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права...

Прочети още ...

Разкъсна облачност

1°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 92%

Вятър: 6.44 km/h

 • Rain And Snow
  17 Яну 2018 7°C 0°C
 • Разкъсна облачност
  18 Яну 2018 3°C -1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»