Спешна вътрешна проверка на здравната каса (видео)

Заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева съобщи след извънредното заседание на Надзора заради разрастващия се скандал с дълговете към чужди каси, че са възложили спешна вътрешна проверка на Националната здравноосигурителна каса. „Числата, посочени в прессъобщението на НЗОК, което беше изнесено днес, не са верни...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Един оперирал на сляпо, друг п…

Пациент на средна възраст получава силна болка в кръста след вдигане на тежест. Появява се слабост и затруднения в движението. пациентът постъпва по спешност в областна болница. Извършена е операция...

Приеха промени в Закона за лек…

С 96 гласа "за" парламентът прие на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предложените от правителството изменения въвеждат мерки за наблюдение на лекарствените продукти, включени...

7-часова операция за отстраняв…

Мозъчен тумор с тегло 1,87 кг. успяха да отстранят след 7-часова операция индийски хирурзи. Интервенцията е спасила зрението на 31-годишен мъж, информират от БГНЕС. Неврохирургът Тримутри Надкарни обясни, че по...

Лекари събират пари за лечението на пациент

maznejkovЛекарите от една българска болница събират пари от джоба си, за да оперират човек в крайна нужда. Доктор Христо Мазнейков, човекът в "дъното" на това добро дело е в студиото на "120 минути". Пациентът Яким от Петрич пада и чупи бедрена коста. Той е с психично заболяване, почти глух и със слабо зрение. Яким няма близки за него се грижи сестра му, която е с онкологино забляване. Лекарите от частната болница Света София събират по между си пари за да платят импланта, който НЗОК не покрива.

Собственикът на болницата Д-р Мазнейков разказва как лекарите събират 1200 лева, необходими за импланта. Те знаят, че ако пациентът не бъде опериран е обречен на гибел.
Д-р Мазнейков разказва, че това не е изолиран случай и такива неща се правят всеки ден и не само в неговата болница. „Това, че частните болници избират пациентите си е мит и този случай доказва това. При нас няма плащания под масата. Ако лекар бъде хванат да взема незаконно пари на пациент, то той веднага ще бъде уволнен” - допълни Мазнейков.
Новият министър на здравеопазването трябва да е лекар, защото ако не е – съсловието няма да го приеме. Един мениджър какво ще разбира от медицина?”, коментира д-р Христо Мазнейков в студиото на „120 минути”.
По думите му новият здравен шеф трябва да бъде консенсусна фигура, която всички медицински съсловия приемат.
„Освен да бъде лекар, той трябва да бъде и мениджър. Никой от нас не бяга от реформи, ние знаем, че трябват реформи”, категоричен е Мазнейков.
Според него един от големите проблеми на здравеопазването е, че всеки следващ здравен министър тотално изтрива работата на предшественика си и започва наново.
„Затова трябва да има разговор със съсловията. Да кажем – правим реформа, идва министъра, работи по нея, като дойде следващия министър – продължава”, категоричен е Мазнейков.
Той призова следващия здравен министър, който и да е той, да започне широк дебат с всички съсловия в медицината и да се изготви програма за работата на Министерство на здравеопазването, която да бъде продължена от всеки следващ министър.
Още вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Облачно

7°C

София

Облачно

Влажност: 73%

Вятър: 22.53 km/h

 • Облачно
  23 Фев 2018 8°C 2°C
 • Облачно
  24 Фев 2018 7°C 2°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»