Вход

Лекари събират пари за лечението на пациент

maznejkovЛекарите от една българска болница събират пари от джоба си, за да оперират човек в крайна нужда. Доктор Христо Мазнейков, човекът в "дъното" на това добро дело е в студиото на "120 минути". Пациентът Яким от Петрич пада и чупи бедрена коста. Той е с психично заболяване, почти глух и със слабо зрение. Яким няма близки за него се грижи сестра му, която е с онкологино забляване. Лекарите от частната болница Света София събират по между си пари за да платят импланта, който НЗОК не покрива.

Собственикът на болницата Д-р Мазнейков разказва как лекарите събират 1200 лева, необходими за импланта. Те знаят, че ако пациентът не бъде опериран е обречен на гибел.
Д-р Мазнейков разказва, че това не е изолиран случай и такива неща се правят всеки ден и не само в неговата болница. „Това, че частните болници избират пациентите си е мит и този случай доказва това. При нас няма плащания под масата. Ако лекар бъде хванат да взема незаконно пари на пациент, то той веднага ще бъде уволнен” - допълни Мазнейков.
Новият министър на здравеопазването трябва да е лекар, защото ако не е – съсловието няма да го приеме. Един мениджър какво ще разбира от медицина?”, коментира д-р Христо Мазнейков в студиото на „120 минути”.
По думите му новият здравен шеф трябва да бъде консенсусна фигура, която всички медицински съсловия приемат.
„Освен да бъде лекар, той трябва да бъде и мениджър. Никой от нас не бяга от реформи, ние знаем, че трябват реформи”, категоричен е Мазнейков.
Според него един от големите проблеми на здравеопазването е, че всеки следващ здравен министър тотално изтрива работата на предшественика си и започва наново.
„Затова трябва да има разговор със съсловията. Да кажем – правим реформа, идва министъра, работи по нея, като дойде следващия министър – продължава”, категоричен е Мазнейков.
Той призова следващия здравен министър, който и да е той, да започне широк дебат с всички съсловия в медицината и да се изготви програма за работата на Министерство на здравеопазването, която да бъде продължена от всеки следващ министър.
Още вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»