Вход
joomla social share plugin

Политолог предложи медиците да се въоръжат

ambul gunВ интервю за радио Дарик, по повод насилието над медици, политологът Васил Гарнизов - преподавател в Нов български университет, предложи да се въоръжат медиците, като крайна мярка за противопооставяне на насилието. Според него агресията, като форма на поведение е станала правило и се възпитава от най-ранна детска възраст, а обществото ни е все по-варварско. Гарнизов сподели, че се е ужасявал, когато съпругата му, която е лекар, преди години, бидейки бременна, е ходила на адреси през нощта и не рядко е попадала на пияни и агресивни хора.

Според политолога, ако пациентът знае, че медикът е въоръжен, това ще  изиграе възпираща роля за агресорите. Болниците също така трябвало да засилят охраната си, а ако МВР не може да осигури достатъчно, могат да си наемат охранители.
Гарнизов предложи след достатъчно дълго време, да се организира публичен дебат с участието на пострадалата д-р Гагова и мъжът, нанесъл побоя. Това би намалило психологическата травма, както у самите участници, така и в обществото.

Маркирана като лекари пациенти ЦСМП

Коментари   

+1 #3 МВР и ВМА 06-07-2017 13:33
МВР болница и ВМА да организират отбраната и да подготвят контранастъплен ието срещу пациентите. Всяка линейка с картечница, всеки фелдшер с калашник. Касата да даде пари за бронежилетки, а МЗ да го впише като изискване в медицинските стандарти. Да се отнеме разрешението на всяка болница без зенитна батарея.
Цитиране
0 #2 Д-р Тодоров 06-07-2017 13:25
Имам предвид за защита, ианче микроскопа е полезен диагностичен уред ако е в правилните ръце.
Цитиране
0 #1 Д-р Тодоров 06-07-2017 13:23
тъпо! интересно какво ще прави с оръжието си колежката, която е 1988 г родена, и за нея пситолета и микороскопа са еднакво полезни предмети!
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови