Вход

Златица Петрова отново начело на ИАМО

златаСъс заповед на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, проф. Златица Петрова отново е назначена за директор на Изпълнителна агенция Медицински одит. Тя бе сменена на 1-ви март от служебния министър д-р Илко Семерджиев, който назначи на нейно място д-р Михаил Христов.
Зл. Петрова е първият директор на ИАМО след основаването му преди няколко години. През 2012 година тя беше освободена от тогавашния министър д-р Константинов и върната отново начело на агенцията по-късно от д-р Москов.

Д-р Златица Петрова е лекар със специалност по анестезиология и реанимация и по токсикология. Завършва медицина през 1979 година в София и е работила е в болницата в Лом  и в ИСУЛ.  
Тя е професор към Факултета по обществено здраве на Медицинския университет София, като неин рецензент е лично декана на факултета проф. Цекомир Воденичаров. Има защитена докторантура на тема „Медицинския одит – основен подход за осигуряване на качеството.
От 1992 г. до 1994 г. е била заместник-министър на здравеопазването и главен секретар на МЗ в Правителството на Любен Беров.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»