Вход
joomla social share plugin

НЗОК отново е осъдена от пациент с Паркинсон

21-08-2017 Информация за съдебни дела

Състав на ВАС потвърди Решение на Бургаския апелативен съд, с което се отменя, като незаконосъобразен отказа на Управителя на НЗОК да издаде формуляр S2 за лечение в чужбина на пациент с болестта на Паркинсон, който се нуждае от...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Инвалидните колички …

Държавата отпуска средства само за рингови инвалидни колички за деца и възрастни, които не са...

Лекуват ли онкоболни с лекарства с изтекъл срок?!?

Ани БоневаЧета го вече няколко пъти и мозъкът ми блокира, защото не мога да повярвам какво чета, как е спусната информацията от службите, какви пропуски намирам, какви важни въпроси не са засегнати и докъде стига невежеството и безнаказаността взети заедно!
директор на СБАЛОКак е възможно директорът на най-голямата и субсидирана Онко-болница (СБАЛО) да се измъкне с мярка за неотклонение „Подписка" при умишлено вредна и опасна политика! Въртяли са пари до безобразие – милиони! Преливани са от пусто в празно, от джоб в джоб! Пари, пари, пари, пари... Не се наядохте! Мамицата ви мръсна!
Принципал на болницата е министъра на МЗ! Министерството знаело ли е, че се прилагат лекарства с изтекъл срок на годност на пациентите!? Знаела ли е по какъв метод се прилага тази полезна практика, за кои заболявания, в какви количества, лекарствата били ли са  препакетирани и по коя система? По заявки и договаряне чрез МЗ, чрез търгове и директен внос, с протоколи по партида на НЗОК, платени в брой от пациента или с принудително дарение на касата на болницата!?!
СБАЛО (Онкологията) е с борд от 4 лекари, имат надзорна комисия, етична комисия, лекарствена комисия, националните консултанти и те са там! Болницата има съвет на директорите, борд на акционерите, дарители, научни звена, ценоразпис  за пациента... Всичко е описано подробно на сайта на СБАЛО! Само един ли ще опира пешкира?!? Всички ли са били съгласни тази практика да бъде в ход и умишлено са мълчали за случващото се! Етиката казва друго! Парите говорят съвсем различно! Моралът отдавна е погребан! Животът няма смисъл!
Пациентите подписали ли са информирано съгласие, със знанието, че ще им бъде приложено подобно лечение и били ли са съгласни, че ще бъдат лекувани с незнайно откога, за колко пъти, от колко време лекарствени молекули, прекурсори, цитостатици...
Ние пациентите нямаме достъп до тази информация. Преживяваме с надеждата метастазите и болката да намалеят. Но дали, защото още не е ясно кои са пациентите с приложената нетрадиционна терапия с кои и в какво количество медикаменти, които е трябвало да бъдат унищожени? Живи ли са? Подобрили ли са се? Излекувани ли са с новия-стар-подобрен-експериментален метод? Има ли положителен ефект от така приложената терапия на болни граждани и това как се е отразило на семействата им?
Ей, Управляващите,
Дайте на близките си от същото!
Позорно ли е за онколозите и експертите? Опасно ли е за здравето и живота на пациентите? Криминално деяние ли е? Организирано престъпление по служба ли е? Подписката като мярка достатъчна ли е?
Под строй към нара, За-Поч-Ни!
 
Ани Бонева, чл. на УС на ЦЗПЗ

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

15°C

София

Слънчево

Влажност: 66%

Вятър: 22.53 km/h

 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 26°C 12°C
 • Слънчево
  23 Авг 2017 26°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»