Вход
joomla social share plugin

НЗОК отново е осъдена от пациент с Паркинсон

21-08-2017 Информация за съдебни дела

Състав на ВАС потвърди Решение на Бургаския апелативен съд, с което се отменя, като незаконосъобразен отказа на Управителя на НЗОК да издаде формуляр S2 за лечение в чужбина на пациент с болестта на Паркинсон, който се нуждае от...

Прочети още

logo management

  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Най-коментирани
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Инвалидните колички …

Държавата отпуска средства само за рингови инвалидни колички за деца и възрастни, които не са...

НЗОК и БЛС създават работна група за лекарствата за онкоболните

dim.petrovПресцентърът на НЗОК съобщи, че днес (12.04.2017г.) в Централното управление на Националната здравноосигурителна каса (ЦУ на НЗОК) се е състояла работна среща, в която са взели участие подуправителят - д-р Димитър Петров и експерти от институцията, членове на Управителниния съвет и експерти на Българския лекарски съюз, както и членове на Бордовете по медицинска онкология и хематология. На срещата присъстваха и националните консултанти по медицинска онкология – проф. Асен Дудов, и по хематология – проф. Юлиян Райнов.


Обсъдени са били възникнали технически проблеми при прилагането на чл. 327, ал. 2 от Националния рамков договор 2017 г. за медицински дейности, а именно -  заплащането от страна на НЗОК на количеството от лекарствени продукти за терапиите, съобразно телесното тегло и/или телесната повърхност на пациента, изчислено на база средна стойност на средностатистическото телесно тегло.
Страните са се обединили около решението да се създаде съвместна работна група, която в срок от един месец, на база на задълбочен анализ, да обсъди и да даде решения на проблемите от финансово, техническо, счетоводно, правно и информационно естество, както и да изготви предложения за промени в поднормативната база.
След приключване на работата на работната група, ще започне прилагането на чл. 327, ал.2 от лечебните заведения. В същото време страните са съгласни с принципа за създаване на механизми за по-ефективно използване на скъпите лекарствени продукти на базата на по-добро планиране на дейността и контрол.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

15°C

София

Слънчево

Влажност: 66%

Вятър: 22.53 km/h

  • Предимно слънчево
    22 Авг 2017 26°C 12°C
  • Слънчево
    23 Авг 2017 26°C 11°C

rbb

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
»