Вход
joomla social share plugin

Майтап. Болницата в Русе замеря шефа на РЗОК с прессъобщение

Ръководството на МБАЛ Русе АД обвини Директора на РЗОК, че дошъл на проверка пиян, набил охраната и нарушил реда и дисциплината и спокойствието русена пациентите.
Това изглежда е нова серия от битката за „подареният” от МЗ ангиограф, за който НЗОК отказа да сключи договор с болницата. Оказа се, че в Русе има два действащи ангиографа, единият от които на територията на МБАЛ Русе АД по договор с друго лечебно заведение.
Текстът на прессъобщението говори сам за себе си. Прочетете го сами и преценете какво е нивото.   
Прессъобшение от МБАЛ Русе АД
„Уведомяваме Ви, че днес УМБАЛ-Русе АД изпрати сигнал до управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов, до Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и до Районна прокуратура-Русе относно нарушаване правилата за извършване на проверки от длъжностните лица на РЗОК-Русе и нарушаване правата на гражданите, предвидени в Конституцията на Република България.
Поводът за сигнала е, че тази сутрин на територията на лечебното заведение при оказана съпротива от охраната в стационарния блок на УМБАЛ-Русе влизат г-н Калоян Копчев - директор на РЗОК-Русе, заедно с екип на предаването на Нова телевизия „Господари на ефира“.
По думите на директора на РЗОК-Русе целта на „посещението“ е извършване на проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина. Важно е да се отбележи, че към настоящия момент г-н Копчев е в законоустановен отпуск. Съгласно Закона за лечебните заведения проверките от НЗОК/РЗОК се извършват от точно определени длъжностни лица от институцията и при спазване на установен ред.
Поведението на директора на РЗОК-Русе е било грубо, арогантно и несъответстващо на заеманата от него длъжност. Същият е бил във видимо нетрезво състояние. По този начин в лечебното заведение се създава ситуация на напрежение и са нарушени реда и дисциплината, както и спокойствието на пациентите.”
Това е стилът и езикът на университетската, високо – технологична, областна евроболница, както обичат властта да ги нарича. Помните ли?

Маркирана като Здравна карта

Коментари   

0 #7 Минева 04-01-2017 11:15
Копчев закъсня с проверките в УМБАЛ-Русе. Те се уядоха толкова много,че забравиха,че са болница и функционират от нашите пари!.Те не лекуват,а са касапи за пари! Мамят РЗОК с надписване на уж извършени високоспециализ ирани дейности,а такива ние пациентите си плащаме,но те ги изписват,че те са ги извършили и затова получават пари! Доволна съм от този развой,за да се отворят очите на НЗОК и да се спре с източването й!
Цитиране
-1 #6 Aus Deutschland 02-01-2017 01:29
Кефиме,защото прави каквото си иска ,а цялата сволоч само изпростява
Цитиране
+1 #5 Dr Justice 01-01-2017 15:53
Директора на РЗОК-Русе е назначен с протекцията на Пламен Нунев-ГЕРБ и защитаван от същия!
Проблеми с алкохола-да!
Самозабравил се-да!
Цитиране
+1 #4 Аус Русчук 30-12-2016 15:17
До Deutschland-a
И с какво точно те "кефи" това самозабравило се лайнеце ? С това, че не изтрезнява ли, с това че е слуга на частната болница МЕДИКА / защото се напъва да оножда главната им сестра-слон, а и папка здраво от хипопотама Панайотов/, или пък с интелект някакъв ?
Цитиране
0 #3 Аус Русчук 30-12-2016 15:09
0000
Цитиране
+3 #2 лора 30-12-2016 11:40
Кое по - точно, че е бил пиян, че е бил с екип на Господарите или, че е бил в отпуск и не му е било мястото там?
Цитиране
-3 #1 Aus Deutschland 29-12-2016 20:43
Калоян Копчев много ме кефи в конкретния случай.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови