Вход
joomla social share plugin

НЗОК отново е осъдена от пациент с Паркинсон

21-08-2017 Информация за съдебни дела

Състав на ВАС потвърди Решение на Бургаския апелативен съд, с което се отменя, като незаконосъобразен отказа на Управителя на НЗОК да издаде формуляр S2 за лечение в чужбина на пациент с болестта на Паркинсон, който се нуждае от...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Отстраняването на ше…

Преди няколко дни звено Антикорупция към Софийската градска прокуратура излезе със съобщение до медиите, че...

Зам.-министър Нейчев…

На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обяви, че се подготвят законови промени, свързани с...

Инвалидните колички …

Държавата отпуска средства само за рингови инвалидни колички за деца и възрастни, които не са...

Бялата мафия и фармацевтичните гиганти стояли зад „атаката” към Москов

Трима представители на Правителството в оставка обвиниха лекарите и фармацевтичните компании за повдигнатите обвинения на Москов. Самият министър moskov-vaccineказа пред Нова ТВ: „Заварихме болнична система, която не е предмет на каквато и да било разумна държавна политика и там потъват огромно количество пари. В момента екипът на Здравното министерство направи Национална здравна карта със задължителен характер – нещо, което 10 години беше само заявка, а сега вече е факт.
Пред БТВ по същото време ръководителят на реформаторския блок – Найден Зеленогорски заяви, че атаката към Москов идва от „фармацевтичните гиганти и бялата мафия, които искат да нанесат удар на здравния министър в оставка, защото им е бръкнал в джоба”.
Предния ден заместник министър Шарков пък даже изчисли, че болниците досега източвала по 1 милион лева на ден от здравната каса.
Москов каза още: „Заварихме липсваща и лоша лекарствена политика. Към момента на базата на тежка експертна работа НЗОК взе от печалбите на фирмите милиони. Те отиват за лечение на хиляди български граждани. Тоест ние си прибрахме версиите и ги насочихме към здравната политика”.
Москов обвини фирма Санофи, че не се явила на обявения от него търг за ваксини. Министърът в оставка изглежда е забравил, че задължението да се осигурят ваксини за българските деца не е на фирмите производители, а на МЗ. Фирмите имат интерес да се явят на търг и да продадат продуктите си. Ако въпреки това не са се явили, то това означава, само, че МЗ тотално е объркало процедурите.
Впрочем проблемът възникна още преди Москов да стане министър, но той вместо да го оправи, вкара неразрешени за употреба ваксини от Турция.
Каква е ролята на прокуратурата, според Москов и компания не стана ясно. От логиката на оправданията излиза, че тя изпълнява поръчката на враговете на министъра.

Коментари   

0 #1 Гост 24-11-2016 05:28
Някой съмнява ли се,че сега ще го поизтръскат от джобовете за 1-2 години ,а резултатът ще е -оправдан ,с по малко пари?
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ

Времето

Слънчево

15°C

София

Слънчево

Влажност: 66%

Вятър: 22.53 km/h

 • Предимно слънчево
  22 Авг 2017 26°C 12°C
 • Слънчево
  23 Авг 2017 26°C 11°C

rbb

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
»